Izbrani cepiči pri sajenju rebule v vinogradu Mali Dunaj, biodinamična obdelava vinograda, nizki hektarski doprinos in prevetrenost teritorija so bili predpogoj do optimalnega dozorevanja grozdja rebule. Rebulo Selekcija 2022 smo trgali selekcionirano 7., 8. in 15. oktobra. Izbrani trgači so iz vsake trte prebirali le grozdje, ki je bilo odeto v žlahtno gnilobo.
Tako kot pri obdelovanju zemlje se tudi pri vinifikaciji Rebule Selekcija držimo vipavske tradicije. Vrenje rebule je potekalo skupaj z jagodnimi kožicami pri temperaturi, ki spremlja mesec oktober. Po končanih vretjih je Rebula Selekcija 2022 zorela 22 mesecev v 2.500-litrskem hrastovem sodu.
Intenzivna rebulina barva je odraz zelo nizkega hektarskega donosa, botritičnega grozdja in daljše maceracije vina. Rebula ima povsem drugačen okus kot vina 21. stoletja. Želeli smo obuditi klasičen in hkrati edini način pridelave vina, ki vinu ohranja vitalnost. Vino Rebula Selekcija 2022je bila vstekleničena brez filtracije v avgustu 2024.