Leta 1987 je zaživela prva slovenska steklenica Batič. Od takrat pridelujemo Rosé Batič le iz visoko kvalitetnega grozdja cabernet sauvignona. To je razlog, da od leta 1987 naslednja tri desetletja klet Batič ni ustekleničila ene same steklenice cabernet sauvignona v rdeči obleki. Danes cabernet sauvignon dopolnjuje še del merlota.
Skozi poletne mesece vinograde, ki jih namenjamo roseju, razbremenimo do te mere, da na trtah ostane le do pol kilograma grozdja, pridelanega po principih biodinamičnega kmetovanja. Zaradi nizkega hektarskega doprinosa je koncentracija pigmenta v jagodni kožici povišana. Tako je Rosé Batič temnejših odtenkov od večine čislanih svetovnih rosejev. Vino zaradi ohranjanja svežine zorimo v inoks posodah. Rosé Batič fermentira brez dodatka selekcioniranih kvasovk. Ustekleničen je ob prvih znakih pomladi v času dvigajočih luninih lokov. Rosé se navadno pije kot mlado vino. Nizka hektarska obremenitev Roséju Batič omogoča nadstandardno dolgoživost.
Tako je prvi del roséja Batič na trg ponujen prvo pomlad po trgatvi. Poslednjih tisoč steklenic roséja pa je na voljo po desetih letih zorenja v steklenici. To prakso smo uvedli leta 2015. Z letom 2025 sta prvič na voljo dva roséja: letnik 2024 in 2015.